Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Siemkaa

Czyli zanim zaczniesz pisać posty...

Moderator: Moderatorzy

Aki
Siemkaa

Post autor: Aki »

Hej Hej.

Nowy wita wszystkich. Mam na imię Przemek i dostałem od rodziców Rapida.

W przeszłości przewinęła się w rodzinie R5 i mam do nie sentyment, kto to wie może jeszcze raz zawita.
Rapid jest w rodzinie ponad 10 lat, kupiony za grosze jako złom ale uratowany przez tate i już służył mu 10 lat teraz moja kolej.
Piękny nie jest, ale się uparłem aby go mechanicznie i blacharsko zrobić aby jeszcze posłużył.

I mam poważny problem bo przerdzewiało podszybie, niema problemu samemu jestem wstanie je wymienić ale niestety mam problem z samym podszybiem. Nie mam ani narzędzi ani umiejętności aby zrobić taki skomplikowany element.
Wiecie może gdzie dostać lub kogoś kto ma możliwość dorobić podszybie?
Awatar użytkownika
Andzia

Re: Siemkaa

Post autor: Andzia »

Witamy w Klubie i na dobrej stronie dla Rapidów i piąteczek :)
Co do podszybia to raczej trzeba wyczaić porządnego blacharza, który wyklepie ten element. Ja innej opcji już nie widzę, bo znaleźć na szrocie rapida z dobrym podszybiem aby przeszczepić to już raczej cud.
A w jakim stanie masz teraz auto? jeżdżące? nie jeżdżące? Wrzuć fotkę :)
Aki
Re: Siemkaa

Post autor: Aki »

Z blacharzem to można zapomnieć w moich okolicach. Ceny sobie takie życzą ze wole sam próbować naprawiać.
jeździ póki co ma cały środek wybebeszony bo była pęknięta szyba i to podszybie i po 10 latach chińska nagrzewnica zaczęła puszczać i wiadomo rdza z którą walcze, spawam latam bo się uparłem go uratować.
zdjęcia hmmm piękny nie jest cały w pryszczach i w te chwili w farbie epoksydowej. tak naprawdę nie opłaca się go malować bo jest on zmęczony praca, ktoś w przeszłości go nie oszczędzał w końcu był projektowany aby weszła cala euro paleta.
Ale bardziej praktycznego i niezawodnego autka jak R5 którą miała moa mama i później rapid to nie widziałem i chce go uratować za wszelka cenę własnymi siłami.

Zawsze mówię to każdemu "on już piękny nie będzie ale ma być sztywny i sprawny technicznie"
ODPOWIEDZ