Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
tarcze odnowienie
Moderator: Moderatorzy
daruj se... jak auto stoi nie używane jakiś czas to tarcze rdzewieją klocki sobie poradzą ale je zakleja i hamulca niema dopuki sie tarcza nie oczyści za każdym razem jak auto bedzie miec przerwe w jeżdzie będziesz wymieniał tarcze?Hormon pisze:Śmiać mi się chce, tarcze grosze kosztują a wy coś na tokarce chcecie robić, albo papierem ściernym jechać. Tragedia

carmaker pisze:2mm jak zjedziesz to przekroczysz minimalną grubość tarczy...
chciałem napisac 0,2mm jak mi leza tarcze prawie igły ale miałem wiecej kasy to kupiłem nowe sobie które mam w aucie ale teraz sa kiepskie to wrzuce tamte po co cos sie ma marnowac zreszta jak mam kupowac tarcze za 50zł to wole nie kupowac tylko tamte sobie wrzuce
To nie bawię się w czyszczenie, tylko kilka razy dostaje hamulec mocno w dupę i tarcze same się oczyszczą.carmaker pisze:daruj se... jak auto stoi nie używane jakiś czas to tarcze rdzewieją klocki sobie poradzą ale je zakleja i hamulca niema dopuki sie tarcza nie oczyści za każdym razem jak auto bedzie miec przerwe w jeżdzie będziesz wymieniał tarcze?Hormon pisze:Śmiać mi się chce, tarcze grosze kosztują a wy coś na tokarce chcecie robić, albo papierem ściernym jechać. Tragedia
nie wiem czemu miały by się zrobić spiek ale jak mój fordzik stał 2 lata nie używany to jakoś problemów z tarczami nie maiłem po 1 dniu jeżdżenia heble jak żyletki więc nie wiem w czym problem. A jak się ruda klocka przyczepiła to się brało papier ścierny klocek i ściągało z klocka troszeczkę okładziny i tyle.
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
no to właśnie był spiek tlenkowy na klockach... na tarczach też sie potrafi zrobic zwłaszcza jak na początek zrobisz
zamiast sie oczyścić to robi sie cienka warstwa owego spieku który póżniej zaczyna odpadać kawałkami oczywiście wszystko zależy od stopnia korozji tarczy więc troche roboty z przeczyszczeniem nie zaszkodzi.Zakładając nowe tarcze też dobrze je przejechać poprzecznie (zrysować) papierem ściernym gradacji 100 dzięki temu klocki szybciej sie dopasująHormon pisze:dostaje hamulec mocno w dupę