Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Witam, w tylnej szybie nie mam końcówek do podłączenia kabli doprowadzających prąd do podgrzewania tylnej szyby i tu moje pytanie :
Czy mogę samemu na nowo przylutować jakoś do szyby te końcówki żeby podłączyć kable?
Na elektryce kompletnie się nie znam więc wszelka pomoc mile widziana
--->Adrenaline is my fuel<---
--->Profesjonalne remonty głowic<---
"Pałucha" tel. 504 522 679
do klejenia pasków przerwanych się nadaje, ale do całej końcówki raczej nie... tam płynie 15A... 1,5mm2 miedzi jest bardzo na styk... efekt będzie taki, że będzie się grzał ten klej a nie szyba... I na mrozie szyba może pęknąć w tym miejscu klejonym.
ratuje Cię nowa szyba, która wcale droga nie jest
U siebie w Renacie robiłem klejem ELPOX 15 i wyszło dobrze tylko trzeba uważać aby nie dać za mało jednego ze składników bo najpierw rozgrzeje się naprawione miejsce a po jakimś czasie cała linijka.
Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
lodoo pisze:efekt będzie taki, że będzie się grzał ten klej a nie szyba... I na mrozie szyba może pęknąć w tym miejscu klejonym.
ratuje Cię nowa szyba, która wcale droga nie jest
dokładnie jak pisze lodoo
ja u siebie kleiłem a efekt był taki że szyba eksplodowała, kup drugą
Dziś sprawdziłem cenę nowej szyby w AUTOGLASS JAAN i z montażem zaśpiewali 430 zł. podejrzewam że montaż max 100 zł. więc szybka ok. 330 do tanich nie należy
Dzwoniłem przed chwilą do ASO i nowa szyba zielona tylna kosztuje 240 PLN oczywiście zamówią ja po uiszczeniu zaliczki w wysokości 200 zł. a z ciekawostek to w ASO Zdunek w Gdańsku żeby zamówić przełącznik do szyb trzeba wpłacić całą należność w wysokości 18 zł. dopiero wtedy go zamówią bo do takich starych samochodów nie zamawiaja części bez zaliczki