Pozdrawiam
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Padnięta stacyjka
Moderator: Moderatorzy
-
matej
Padnięta stacyjka
Klucz nie chce wejść to końca, a co za tym idzie nie mogę przekręcić stacyjki. Mam wrażenie, że przy ostatnim wyjmowaniu klucza stacyjka jakby nie do końca się przekręciła w skrajną pozycję. Da się w ogóle coś z tym zrobić? Musiałem auto pod dom na lawecie przywieźć
Sprawdziłem z zapasowym kluczem i to samo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
vino1986
-
matej
-
vino1986
-
vino1986
no wlasnie dlatego pisze ze nie wiem jak jest dokladnie w super... spotkalem sie z czyms takim u mnie w Golfie ze da sie ja nawiercic malym wiertlem w odpowiednim miejscu i nawet jak zacieta i bez kluczyka to wyskakuje sama... ale nie polecam tego robic jak sie nie wie gdzie dokladnie nawiert trzeba zrobic...
-
matej
Mam tą nowszą - nie idzie wyjąć na razie, ale wczoraj raz udało mi się przekręcić klucz nie do końca włożony, więc popróbuję teraz jeszcze raz tak zrobić. Jak nie to zostaje chyba rozwiercanie. Ewentualnie przerobię zapłon na przyciski - widziałem z tyłu stacyjki wychodzą 4 kable: czerwony, pomarańczowy i 2 żółte. Czerwony to chyba z akumulatora, pomarańczowy do rozrusznika, a żółte jeden do zasilania paru rzeczy przy stacyjce przekręconej na pierwszą pozycję (radio, dmuchawa, wentylator chłodnicy), a drugi żółty, co zasila całą główną elektrykę. Ale to na razie opcja taka.
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi
edit
Jakimś cudem udało mi się jednak stacyjkę wydobyć, choć już traciłem nadzieję. Mam cuś takiego:
Niestety nic się z nią już nie da zrobić raczej, więc czeka mnie zakup, chyba raczej nowej.
Jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi
edit
Jakimś cudem udało mi się jednak stacyjkę wydobyć, choć już traciłem nadzieję. Mam cuś takiego:
Niestety nic się z nią już nie da zrobić raczej, więc czeka mnie zakup, chyba raczej nowej.
Powiedz mi, jak wyjąć stacyjkę, muszę też to zrobić i włożyć nową, mam w tej chwili zapłon z przycisku i jest to tak głupie rozwiązanie, że nawet trudno jest to opisać. Intuicyjnie zawsze sięgam do stacyjki jak zgaśnie.
Powiedz mi jeszcze gdzie mogę takową kupić, bo pytałem w kilku miejscach i niestety, nie do zdobycia.
Powiedz mi jeszcze gdzie mogę takową kupić, bo pytałem w kilku miejscach i niestety, nie do zdobycia.
-
matej
Musisz odsłonić korpus stacyjki - nie wiem jak to normalnie zrobić, mi się udało bez zdejmowania kierownicy i całego plastiku. Trzeba wykręcić małą śrubkę blokującą stacyjkę w korpusie, przekręcić kluczyk w tą pozycję, w której jest normalnie przy pracującym silniku i wcisnąć śrubokrętem dodatkowe wypusty blokujące stacyjkę:
- to te dwa ząbki widoczne na górze (wystarczy naciskać jeden z nich, są z jednego kawałka blachy). Stacyjka powinna dać się wtedy wysunąć z korpusu.
Co do dostępności - wygooglowało mi np:
TUTAJ <=
- to te dwa ząbki widoczne na górze (wystarczy naciskać jeden z nich, są z jednego kawałka blachy). Stacyjka powinna dać się wtedy wysunąć z korpusu.
Co do dostępności - wygooglowało mi np:
to chyba taka sama jak w innych renówkach, przerabiałem ten temat w r19 i ta twoja wygląda identycznie i raczej da się ją rozebrać, w środku są kołeczki i sprężynki, wywalasz ten który blokował i po kłopocie. Kiedyś w ten sposób udało mi się nawet spasować zupełnie inny kluczyk do tej stacyjki.
[ Dodano: 21 Listopad 2010, 13:05 ]
na drugim zdjęciu widać ten element który trzeba zdemontować- taki podłużny u góry na "grzbiecie" stacyjki
[ Dodano: 21 Listopad 2010, 13:05 ]
na drugim zdjęciu widać ten element który trzeba zdemontować- taki podłużny u góry na "grzbiecie" stacyjki
Nie jestem pewien czy da się coś dobrać od 19.
http://allegro.pl/nowa-stacyjka-renault ... 33635.html
http://allegro.pl/nowa-stacyjka-renault ... 33635.html
-
Robcio_GTT