Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Poziom oleju w skrrzyni biegów
Moderator: Moderatorzy
-
pako
Poziom oleju w skrrzyni biegów
Witam,chciałem sprawdzić poziom oleju w skrzyni ale nie wiem gdzie jest korek kontrolny.Może ma ktoś np.zdjęcie.Coś mi dziwnie buczy z lewej strony podczas jazdy i to co jakiś czas.Nie jest to objaw łożyska w kole.Może jest mało oleju,chciałem się upewnić.Czy ew. za niski poziom oleju może powodować takie buczenie?Bo wydaje mi się że to buczenie występuje na piątce.
-
Robcio_GTT
-
pako
Na focie powyżej masz zaznaczone, do sprawdzania poziomu i nalewania służy to co na zdjęciu widoczne po lewej stronie w kółku. Prawidłowy poziom to do korka - ma się ulewać lub też można spotkać miarkę (rzadko) na korku - taki mały bagnecik i tam jest zaznaczone.
Odpowiedni olej to ELF TRANSELF NFJ 75W80
Jak ze starych zapasów to ELF TRX 75W80 - ale NIE jego następca NFP 75W80
Odpowiedni olej to ELF TRANSELF NFJ 75W80
Jak ze starych zapasów to ELF TRX 75W80 - ale NIE jego następca NFP 75W80
-
Robcio_GTT
-
pako
-
pako
Zebrałem się w końcu i dolałem oleju do skrzyni.Weszło 2,5 litra -masakra.Wynika z tego że w skrzyni praktycznie nie było oleju.Wlewałem tym otworem z plastikowym korkiem od strony chłodnicy.Na korku jest taki zakrzywiony bagnecik,bardzo proste i fajne rozwiązanie.Piszczenie ustało jak ręką odjął.Podejrzewam jednak wyciek na uszczelnieniu półosi z lewej strony,było tam mokro.Zaobserwuję i gdyby bardzo ciekło to muszę to zrobić.Jest z tym duży problem? Witam.Chciałem odgrzać temat,jeśli można.Otóż po wlaniu oleju do skrzyni piszczenie ustało ale tylko na parę dni.Ostatnio pojawiło się znowu w dziwny sposób tzn pojawia się w większości podczas jazdy na wprost.Wystarczy zacząć skręcać a ustaje.Generalnie wystarczy mały ruch kierownica w prawo lub w lewo podczas jazdy.Biegi wchodzą ok,na postoju piszczenie nie występuje.Macie jakieś pomysły co to może być?
Ostatnio zmieniony 9 grudnia 2011, 12:48 przez pako, łącznie zmieniany 1 raz.