Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Nadwozie do 5 alpiny

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

kuchta

alpina

Post autor: kuchta »

Potrzebuje pomocy przy belce z przodu ile cetrymetrów jest miedzy mocowaniem na weżyk a mocowaniem belki .
gran
vino1986

Post autor: vino1986 »

kuchta pisze:ile cetrymetrów jest miedzy mocowaniem na weżyk
ktory konkretnie :?:
kuchta

alpina

od tej blaszki co idzie weżyk hamulcowy do przedniej blachy co mocuje pas ten co trzyma skrzynie biegów
gran
vino1986

bede jutro pewnie w garage to postaram sie zmierzyc ile centow...
RYCHO35

Post autor: RYCHO35 »

kuchta pisze:od tej blaszki co idzie weżyk hamulcowy do przedniej blachy co mocuje pas ten co trzyma skrzynie biegów
rozumie że to po to żeby mocowanie skrzyni robić?
To punktem odniesienia powinno być raczej mocowanie poduchy silnika a nie jakaś bzdurna blaszka która mogłabyć przespawywana bo np stara ugniła, pozatym nie masz budy z alpiny i może się okazać że w innych wersjach mogła być przesunięta.
A najlepiej o wsadź silnik razem ze skrzynią biegów i sam sobie to ustawisz tak że będzie dobrze
kuchta

alpina

Potrzebuje kontakt z vino mogę prośić o telefon potrzebuje dorady o mocowanie klatki z tyłu bo mi coś nie pasuje jak otworzysz klape to po prawej stronie a ty Vino podobno to przerabiałes
gran
vino1986

kuchta pisze:a ty Vino podobno to przerabiałes
podobno sie robilo to... co do pomiarow to nie robilem dzis bo dzialalem u kumpla dzis przy blacharce przy innym samochodzie... podaje numer na priv...
kuchta

alpina

Potrzebuje zdjęcie z tyłu jak jest montowana klatka z prawej strony koło szyby a półką do nadkola
gran
vino1986

bry... zrobie jutro jednak... dzis mi padla komorka i nie mialem jak fotek porobic... :nerwus:
vino1986

poszlo zdjatko sztuk 2 na maila :) sprawdz skrzynke czy takie ujecie pasi czy nie :?: bo tam by bylo troche robcierania zeby ta tapicerke zdjac z niego aby widac bylo lepiej...
kuchta

serwusik

Dzieki doszło jest to przerobione jest OK.Teraz akcja z przednim zawieszeniem niewim jak sie zato zabrac za te frezy
gran
vino1986

akcja prosta jak jebanie... tylko najpierw musisz sie w cierpliwosc uzbroic i duzy mlotek zeby wybic te drazki... (tylko przez przypadek nie bij w gwint na dolnym wachaczu) lej w to mocowanie co idzie na 2 sroby do podlogi przykrecane... skoro bedziesz pewnie i tak wymienial tuleje to mozesz sobie lekko podgrzac same laczenie tych frezow... bo odrdzewiacz nie pomoze za bardzo...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

WIELOKLIN PANOWIE FREZ TO JEST NARZĘDZIE
vino1986

wsmpw pisze:WIELOKLIN PANOWIE FREZ TO JEST NARZĘDZIE
panie P... ja to wiem i pewnie kuchta to wie... ale skoro ON to tak pierwszy nazwal to zeby go z bledu nie wyprowadzac to tak mu odpowiedzialem... :P
wsmpw

Post autor: wsmpw »

;)
ODPOWIEDZ