Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Jakie pokrowce na fotele?
Moderator: Moderatorzy
Jakie pokrowce na fotele?
Witam.
Mam pytanko - czy ktoś z Was testował jakieś pokrowce na fotele? Gdzie kupić takie, które będą dobrze leżały? Jakieś pomysły, propozycje?
Mam pytanko - czy ktoś z Was testował jakieś pokrowce na fotele? Gdzie kupić takie, które będą dobrze leżały? Jakieś pomysły, propozycje?
-
Wiadomo - dla poprawienia "walorów estetycznych"dredzioch1 pisze:Dlaczego chcesz montować pokrowce?

A może rozejrzę sie raczej za jakąś SUPER-HIPER-myjnio-pralnią...
do prania tapicerki w lagunie używałem preparatu sonax za jakieś 20 zeta, trochę cierpliwości i naprawde daje rade a miałem bardzo usyfione. A gdybyś jednak chciał pokrowce szyte na miare to spróbuj tutaj; www.pokrowcedoaut.com
Mi gościu szył do laguny i za komplecik z alkantary zaplaciłem 450 pln z tym że dodatkowo było doszycie kieszeni na oparcie, tylne siedzenie dzielone + podłokietnik no i 4 zagłówki + mieszek na lewarek biegów + zażyczyłem sobie 1,5 metra kwadratowego materiału luzem. A tak to wygląda:
http://www.klubrenault5.pl/viewtopic.php?t=10311
Zamówiłem też dla żony do twingo i za to zapłaciłem 290 pln razem z przesyłką.
Mi gościu szył do laguny i za komplecik z alkantary zaplaciłem 450 pln z tym że dodatkowo było doszycie kieszeni na oparcie, tylne siedzenie dzielone + podłokietnik no i 4 zagłówki + mieszek na lewarek biegów + zażyczyłem sobie 1,5 metra kwadratowego materiału luzem. A tak to wygląda:
http://www.klubrenault5.pl/viewtopic.php?t=10311
Zamówiłem też dla żony do twingo i za to zapłaciłem 290 pln razem z przesyłką.
jak we wszystkim są oryginały i podróbki, ale ten jest naprawde dobrej jakościkabar pisze:Raczej materiału alcantaro-podobnego. Oryginalna Alcantara kosztuje ok 300 zł/mb
deske i inne elementy wnętrza pomalowałem, normalnie w lagunie wnętrze jest smutnoszare więc pomyślałem że trzeba to ożywić. Całe wnętrze jest lakierowane zarówno czarny kolor i kremowy to lakier w spreyu-ale taki dość specjalny. Czarnr elementy na drzwiach to miękki materiał i lakier się trzyma a kto to ogląda to myśli że to skóraMIKUZZ pisze:Tak przy okazji - jak zrobiłeś deskę na kremowo? Jest pomalowana, obszyta, flokowana?...

Niestety jest trochę problemów z deską ponieważ jest też to miękki materiał to w dodatku był mooocno traktowany plakiem przez poprzedniego właściciela i niestety zdarzają sie odpryski. Trudno to świństwo usunąć i będę musiał skombinować specjalny podkład i to poprawić. Na pozostałych elementach nic nie schodzi, nawet na wewnętrznych osłonach progów po których córka przy wchodzeniu depcze butami-nie dzieje sie absolutnie nic. Mogę taki lakier załatwić jakby co i są dostępne chyba ze 60 kolorów i nie są drogie ale niedostępne w polsce.
Pokorowce są ładnie spasowane i u żony w twingo też ładnie zrobione. Musze tylko porobić zdjęcia to pokarzę.
szczerze mówiąc to sam tak dokładnie jej nie znam bo to kumpel mi przesłał (nie interesowało mnie to ale mogę się dowiedzieć) ale z tego co wiem to chyba robi to f-ma montana czy jakoś tak która robi lakiery np. dla graficiarzy (i te są u nas dostępne). W każdym razie paleta kolorów jest niemal identyczna jak w serii montana black (nie wiem czy montana to nazwa fimy czy nazwa typu lakieru-bo wysłał mi to w opakowaniu zastępczym). Lakier nadaje się do winylu i i wielu tworzyw sztucznych.
Jeszcze Motip robi lakiery do winylu ale tylko chyba 6 kolorów
Jeszcze Motip robi lakiery do winylu ale tylko chyba 6 kolorów