Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Jakie pokrowce na fotele?

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
MIKUZZ
Kontakt:

Jakie pokrowce na fotele?

Post autor: MIKUZZ »

Witam.
Mam pytanko - czy ktoś z Was testował jakieś pokrowce na fotele? Gdzie kupić takie, które będą dobrze leżały? Jakieś pomysły, propozycje?
dredzioch1

Post autor: dredzioch1 »

Żeby dobrze leżały to muszą być uszyte na miarę przez tapicera. Inaczej będą to powyciągane szmaty raczej. Dlaczego chcesz montować pokrowce?
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

Osobiście jestem przeciwny pokrowcom. Nie ma jak oryginalna tapicerka. :)

Co do pokrowców szytych na miarę - są ok ale to nie jest tania impreza. U mnie w firmie koło 600 zł.
Awatar użytkownika
MIKUZZ
Kontakt:

dredzioch1 pisze:Dlaczego chcesz montować pokrowce?
Wiadomo - dla poprawienia "walorów estetycznych" :) Przednie fotele są jeszcze w miarę OK, ale tylna kanapa (niewiedzieć czemu) wygląda ogólnie mówiąc na nieco zmęczoną życiem... Jeszcze nie próbowałem jej prać, ale poprzedni właściciel poinformował mnie, że jej obecny stan, to stan już po praniu... :( Jak na moje standardy - świeżo to nie wygląda... No, ale trudno - będą w takim razie brudne, bo musiałbym być :crazy: :madman: , żeby wywalić kilka stówek na same pokrowce...
A może rozejrzę sie raczej za jakąś SUPER-HIPER-myjnio-pralnią...
RYCHO35

Post autor: RYCHO35 »

do prania tapicerki w lagunie używałem preparatu sonax za jakieś 20 zeta, trochę cierpliwości i naprawde daje rade a miałem bardzo usyfione. A gdybyś jednak chciał pokrowce szyte na miare to spróbuj tutaj; www.pokrowcedoaut.com
Mi gościu szył do laguny i za komplecik z alkantary zaplaciłem 450 pln z tym że dodatkowo było doszycie kieszeni na oparcie, tylne siedzenie dzielone + podłokietnik no i 4 zagłówki + mieszek na lewarek biegów + zażyczyłem sobie 1,5 metra kwadratowego materiału luzem. A tak to wygląda:
http://www.klubrenault5.pl/viewtopic.php?t=10311
Zamówiłem też dla żony do twingo i za to zapłaciłem 290 pln razem z przesyłką.
Awatar użytkownika
kabar
Kontakt:

Post autor: kabar »

RYCHO35 pisze:alkantary
Raczej materiału alcantaro-podobnego. Oryginalna Alcantara kosztuje ok 300 zł/mb.
Awatar użytkownika
MIKUZZ
Kontakt:

RYCHO35 - wielkie dzięki za namiary na firmę. Powiem szczerze, że pokrowce w twojej ladze wyglądają świetnie. Jeśli u mnie by tak wyszły - byłoby super. Tak przy okazji - jak zrobiłeś deskę na kremowo? Jest pomalowana, obszyta, flokowana?...
RYCHO35

kabar pisze:Raczej materiału alcantaro-podobnego. Oryginalna Alcantara kosztuje ok 300 zł/mb
jak we wszystkim są oryginały i podróbki, ale ten jest naprawde dobrej jakości
MIKUZZ pisze:Tak przy okazji - jak zrobiłeś deskę na kremowo? Jest pomalowana, obszyta, flokowana?...
deske i inne elementy wnętrza pomalowałem, normalnie w lagunie wnętrze jest smutnoszare więc pomyślałem że trzeba to ożywić. Całe wnętrze jest lakierowane zarówno czarny kolor i kremowy to lakier w spreyu-ale taki dość specjalny. Czarnr elementy na drzwiach to miękki materiał i lakier się trzyma a kto to ogląda to myśli że to skóra :lol:
Niestety jest trochę problemów z deską ponieważ jest też to miękki materiał to w dodatku był mooocno traktowany plakiem przez poprzedniego właściciela i niestety zdarzają sie odpryski. Trudno to świństwo usunąć i będę musiał skombinować specjalny podkład i to poprawić. Na pozostałych elementach nic nie schodzi, nawet na wewnętrznych osłonach progów po których córka przy wchodzeniu depcze butami-nie dzieje sie absolutnie nic. Mogę taki lakier załatwić jakby co i są dostępne chyba ze 60 kolorów i nie są drogie ale niedostępne w polsce.
Pokorowce są ładnie spasowane i u żony w twingo też ładnie zrobione. Musze tylko porobić zdjęcia to pokarzę.
Krokodyl

Post autor: Krokodyl »

Hej, możesz podać nazwę Tego Lakieru, który w Polsce nie jest dostępny ? Pozdrawiam.
RYCHO35

szczerze mówiąc to sam tak dokładnie jej nie znam bo to kumpel mi przesłał (nie interesowało mnie to ale mogę się dowiedzieć) ale z tego co wiem to chyba robi to f-ma montana czy jakoś tak która robi lakiery np. dla graficiarzy (i te są u nas dostępne). W każdym razie paleta kolorów jest niemal identyczna jak w serii montana black (nie wiem czy montana to nazwa fimy czy nazwa typu lakieru-bo wysłał mi to w opakowaniu zastępczym). Lakier nadaje się do winylu i i wielu tworzyw sztucznych.
Jeszcze Motip robi lakiery do winylu ale tylko chyba 6 kolorów
ODPOWIEDZ