Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Problem z pedałem sprzęgła

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

adamus1916

Problem z pedałem sprzęgła

Post autor: adamus1916 »

Witam, pedał sprzęgła po naciśnięciu do końca nie wraca na swoją wyjściową pozycję. Co może być powodem? Osobiście obstawiam postrzępioną linkę. Kolejna sprawa, przy włączaniu pierwszego biegu czasami potrafi włączyć się wsteczny. Gdzie szukać przyczyny?
Krzysiek92

Post autor: Krzysiek92 »

Siema, miałem podobny problem z biegami, chcesz 1 a tu sru wsteczny i jazda do tyłu :) U mnie była za mocno obsadzona gałka biegów (trochę smieszne ale tak było) i nie odbijało do końca tzn jak zdejmiesz mieszek to widać tam jest taka blokada do wstecznego i nie opada do końca i wskakuje wsteczny zamiast 1. Może trochę nie fachowo opisane ale powinno pomóc :) a co do pedału sprzęgła to może być linka, sam mechanizm pedału
Awatar użytkownika
tommies

Post autor: tommies »

Myślę że to dwa osobne problemy. Zostawianie pedału to wersji optymistycznej albo linka albo zespół zębatek i sprężynka pełniących role napinacza przy pedale.
Problem wstecznego może być związany z blokadą wstecznego przy dźwigni zmiany biegów jak to wyżej zasugerował kolega. Albo też masz jakiś koszmarny luz na wybieraku, ale to mniej prawdopodobne.
ODPOWIEDZ