Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Maczoo szczepan nie oznacza, że to jakiś składak. Szczepan oznacza, że papier jest z innego auta niż auto:)
Poza tym
maczoo pisze:Wydawało mi się, że taki rzeczoznawca to bada to z tydzień studiując pradawne katalogi - a tu okazuje się, że praktycznie tak nie jest.
Psss...... Mam dwa auta na słonecznych blachach, a rejestrowałem jeszcze jedno. Żadnego z nich rzeczoznawca na oczy nie widział. Wszystkie papiery robiłem sam.
Ale akurat ja mam zdrowe podejście. Wszystko co jest szczepanem, składakiem niezgodnym ze specyfikacja w jakiej wyjechało z fabryki nie ma mieć żółtych blach, a co najwyżej spotkać się z kontenerem.
dredzioch1 pisze:Żadnego z nich rzeczoznawca na oczy nie widział.
Niezły wałek
Żartuje! Znam Twoje podejście do "żółtych" i dałbym Ci opinię w ciemno. Najgorsze że w większości wypadków na "żółte" rejestrowane są auta skundlone, przeszczepione, pomodyfikowane, z gazem itp..
Jak zwykle przepisy u nas nie odpowiadają rzeczywistości. Powinni weryfikować stan i kompletność takich aut także po zarejestrowaniu.
Nigdzie nie jest napisane, że to rzeczoznawca musi robić Białą Kartę. Czasem po prostu Wojewódzki Konserwator tego wymaga, a czasem nie. Ale patrząc na bzdury które rzeczoznawcy niekiedy wypisują w Białych Kartach to ja wolę to robić jednak sam. Moja wiedza na temat pewnych modeli aut jest jednak co najmniej 1500 razy większa niż rzeczoznawców.
No niestety Panowie i Panie.Tak to juz jest w polsce ze w sumie kazde 25letnie auto mozna na zołte blachy zrobic.Czy to szczepan z gazem czy faktycznie unikatowy egzemplarz papier przyjmie wszystko.Ja np. zleciłem wykonanie opini i białej karty rzeczoznawcy.Zrobił to rzetelnie i czepiał sie nawet takich tematów jak koła(była szeroka stal) czy fotele z innego auta.Ale koniec koncow uzupełniłem braki na takie jakie maja byc i poszło bez problemu.95% oryginalności. Ale znam tez przypadki gdzie na zołte idzie auto ktore z zabytkiem ma tyle wspolnego co swinia z siodłem.A z Toba dredzioch sie zgadzam w 100% ze lepiej samemu biała karte robic.Kłopotliwe tylko jest przynajmniej w małopolsce znalezienie odpowiedniej drukarni.Swoja droga to chore ze papier ma miec odpowiednia gramature hehehe.Papier wazniejszy niz pojazd:)Ale taki kraj
W gratisie dodaje pewnie swoją "niewiedzę" Skąd ludzie biorą te moce silników? Mogliby chociaż przepisać z dowodu rejestracyjnego - mimo, że tam pewnie też są bzdury. Natomiast cena faktycznie fantazyjna.
Springów nie było zbyt wiele, więc jest to jakaś zasadnicza różnica między masówką typu Campus czy Five. Kierownica (powinna być skóra) i atrapa (górna część powinna być lakierowana) nie są nieoryginalne, a i z lewej strony brak naklejki "1.4" na błotniku no i szkoda, że nie wersja 3d bo już bym ciął Mała poprawka - na OLX za 2999 a na Allegro za 3800:
Z innej beczki za ~4.000 to już można kupić auto z klimatyzacją i to nawet działającą ze wspomaganiem, więc ciężko będzie znaleźć kogoś do kupna poza "kolekcjonerem".
Co powiecie na to auto? Jestem nim zainteresowany, ale kompletnie nie mam pojęcia o tym modelu. Chciałbym widzieć, czy jeżeli go kupię, to czy nie będę miał problemów z eksploatacją i naprawami. Przerabiałem już temat z konkurencyjnym Francuzem z PSA, z niewiedzy trafiłem na bardzo rzadką wersję, do której kompletnie nie było części i byłem zmuszony sprzedać. Nie chciałbym powtarzać historii. http://otomoto.pl/oferta/renault-5-rena ... y52UX.html
Przepraszam, że tak od razu walę z pytaniami, ale nie mam za wiele czasu na czytanie całego forum. Pewnie trochę mi to zajmie, ale jeżeli kupię takie auto. Nie znam też kultury tego forum...