Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Dzisiaj rano zajechałem do pracy, tak jak codziennie wysiadłem z reniątka, klapnąłęm drzwiami i zauważyłem że zameczek wysunął się z drzwi. Drzwi się zamykają, rygielki opadają ale wkurzające jest to, że każde zamknięcie drzwi powoduje wysunięce się zamka z blachy. Co się mogło stać i jak to naprawić; może ktoś już się tym zajmował.
Jeśli chodzi o "wkładkę" tam gdzie się wkłada kluczyk, to ni inaczej trzeba zdjąć od środka plastik a wcześniej zaopatrzyć się o klucze typu torx-taka gwiazdka mogą być najtańsze z hipermarketu gdyż mocno nie jest przykręcony jak odkręci się dolną - kieszonkę czy jak to się zwie trzeba jeszcze zdemontować wewnętrzną część-wgłeienie przy klamce od wewnątrz. Jeżeli szyby są ręcznie otwierane pokrętło też trzeba zdjąć najlepiej podważyć i wyskoczy. Teraz pozostaje tylko podważanie ze wszystkich stron plastiku mocowany jest na kołeczkach, żadna filozofia i raczej się nic nie uszkodzi. Przyda się latarka i zlokalizuje pan problem. Ja osobiście zlikwidowałem wszystkie zamki i stacyjkę na koszt elektroniki i centralnych zamków z pilotem, ale można iść po najmniejszej linii oporu i w ciągu godzinki załatwić sprawę - polecam "poxipol 10min" schnie bardzo szybko i na tyle silny że przytrzyma wkładkę, tylko przed klejeniem należy ją oczyścić żeby klej trzymal się chociaż jednej powierzchni.
prawdopodobnie spadła ci blokada wkładki taka spinka wsuwana na zamek od wewn. strony drzwi albo przerdzewiała i musisz załatwić sobie drugą albo się zsunęła i lata w drzwiach luzem.