Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
gdzie przekaźnik do świateł GTE
Moderator: Moderatorzy
gdzie przekaźnik do świateł GTE
Witam
Mam problem odnośnie świateł a dzieje się tak że kierunkowskazy działają wsteczny i stop też się zapala ale jak włanczam światła to nie świeci ani przód ani tył. Bezpieczniki ok ale nie wiem czy któryś z przekazników nie jest winien tylko KTÓRY?? a chodzi o R5 GTE
Prosze o szybką odpowiedz.
Dzięki
Mam problem odnośnie świateł a dzieje się tak że kierunkowskazy działają wsteczny i stop też się zapala ale jak włanczam światła to nie świeci ani przód ani tył. Bezpieczniki ok ale nie wiem czy któryś z przekazników nie jest winien tylko KTÓRY?? a chodzi o R5 GTE
Dzięki
zaraz, zaraz...
a czy czasem koło wlotu powietrza do dmuchawy nie ma przekaźników od świateł??
jakby nie było ciemno, to bym poszedł sprawdzić...
zdaje mi się, że tam coś jest... i to chyba nawet w campusach, bo dziadek mi mówił, jak szukałem gdzie halogeny podpiąć, że on ma przekaźnik od zwykłych koło tej kratki od wiatraka od dmuchawy
rano zejdę i sprawdzę, to Wam napisze 

zdaje mi się, że tam coś jest... i to chyba nawet w campusach, bo dziadek mi mówił, jak szukałem gdzie halogeny podpiąć, że on ma przekaźnik od zwykłych koło tej kratki od wiatraka od dmuchawy

sprawdź czy nic nie wypadło z kostki na nadkolu z przodu. albo sprawdź, czy nigdzie nie masz przetartych bądź przerwanych kabli. może warto, by elektryk na to rzucił okiem??benion pisze:Witam
Dzięki
nie powinno mieć znaczenia - przełącznik dźwigienkowy był wg. mej wiedzy taki sam jeżeli chodzi o wyprowadzenia we wszystkich R5 - stąd pożycz włącznik podmień i sprawdź. Możesz też odpiąć kostkę i podłączyć na krótko odpowiednie wyprowadzenia. Resztkę wiązki mam w garażu więc na chwilę obecną nie podpowiem co z czym złączyć...benion pisze:instalacja jest z R5 GTE a włącznik mam z R5 TR Prima czy to ma jakieś znaczenie??
nie sądzę. jeszcze mam oryginalne zaczepy do nich. np. był przekaźnik do wentylatora chłodnicy
jestem pewien, że wiązka nie była ruszana. jedynie ten fragment, który dochodzi do silnika.
wydaje mi się ze w tych francuskojęzycznych schematach które są gdzieś dostępne do GTT też są umiejscowione przekaźniki. swoją drogą moje auto było chyba produkowane na rynek niemiecki, więc stąd może się brać różnica.
zresztą
bez obrazy Lodoo
ale wypowiadasz się prawie jak Wszechwiedzący
pstryknę foty, to zobaczycie sobie
ale aparat będzie dopiero w październiku jak wróci z WB.
Dziadek w Campusie też ma przekaźniki, a w jego aucie jedyną kombinacją jest filtr stożkowy. i na bank ma przekaźnik do świateł, czy do halogenów- nie wiem...
w każdym razie:
przekaźnik przeciwmgielnych na nadkolu po stronie kierowcy z przodu
przekaźnik od chłodnicy GTT (chyba) był na drugim nadkolu
przekaźnik świateł koło zamka klapy komory silnika
jest jeszcze jedno mocowanie po przekaźniku, ale nie wiem od czego, zapytam ojca jak wróci z pracy.

jestem pewien, że wiązka nie była ruszana. jedynie ten fragment, który dochodzi do silnika.
wydaje mi się ze w tych francuskojęzycznych schematach które są gdzieś dostępne do GTT też są umiejscowione przekaźniki. swoją drogą moje auto było chyba produkowane na rynek niemiecki, więc stąd może się brać różnica.
zresztą

Dziadek w Campusie też ma przekaźniki, a w jego aucie jedyną kombinacją jest filtr stożkowy. i na bank ma przekaźnik do świateł, czy do halogenów- nie wiem...

w każdym razie:
przekaźnik przeciwmgielnych na nadkolu po stronie kierowcy z przodu
przekaźnik od chłodnicy GTT (chyba) był na drugim nadkolu
przekaźnik świateł koło zamka klapy komory silnika

jest jeszcze jedno mocowanie po przekaźniku, ale nie wiem od czego, zapytam ojca jak wróci z pracy.
powiem tak.... w zadnej R5 nie widizalem jeszcze przekaznika do swiatel... i nie jestem wszechwiedzacy... nie wiem skad ta mysl... poprostu opieram sie na wlasnych doswiadczeniach (mowiac ze nie ma nalezy to rozumiec ze ja tak uwazam i tyle) i jesli mowie ze nie ma przekaznika to nie znaczy ze go nie ma i nigdy nie mialo prawa byc chocby sie swiat walil...
jest pytanie to staaram sie pomoc i tyle...
poza tym pisalem wczesniej ze w jakichs wersjach mozliwe ze byl...
jest pytanie to staaram sie pomoc i tyle...
poza tym pisalem wczesniej ze w jakichs wersjach mozliwe ze byl...