Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Kupiłem używaną szybę (tył, z ogrzewaniem) jest oklejona folią brrrr... dziury bąble itd... chciałem ją zdjąć, ale się cholerstwo kruszy ! Zna ktoś jakiś sposób ?
Folie używanie do przyciemniania szyb w samochodach to zazwyczaj nieelastyczne folie poliestrowe. Do ich usuwania konieczne jest ich ogrzanie nawet do temperatury 60 - 70 stopni Celsjusza. Nie ma to prawie żadnego wpływu na samą folię, ale zmienia właściwości kleju. Zazwyczaj klej mięknie i daje się oderwać.
Oczywiście im lepszy gatunek naklejonej folii tym łatwiejsze później jej usuwanie. Jeśli folia będzie się rwała na drobne kawałki, proszę spróbować rwać ją w kierunku prostopadłym do pierwotnego. Powinno pomóc.
Była mowa o dosyć znacznym podgrzaniu (ok. 70 st.) Nie wiem jak sie zachowuja szyby samochodowe ale jak sie kiedyś bawiłem w renowację ram okiennych i zdzieranie farby przy uzyciu opalarki to mi dwie szyby w pekły po podgrzaniu.
panowie proponuje zakupić akrysol, zdzieracie folie byle jak moze zostac klej czarny oraz przezroczysty, a akrysol i szmatka i wszystko schodzi jak ta lal odciemniłem moje clio z wszystkich szyb w niecała godiznę i przyokazji wymyłem szybki od srodka na glanc
u mnie zadziałała opalarka, ale ważne żeby nie przesadzić. Zamiast szyby możemy mieć ziarnka żwiru. Druga sprawa co się nie odkleiło zadziałał aceton kilka min przyłożony do kleju i robił sie jak guma do żucia a później juz łatwo usunąć. Trochę roboty było ale jest oki. Tego środka co pisałeś nie znam może łatwiej się ściąga
spoko opalarka trzebaby w miejscu bardzo dlugo trzymac zeby szybie cos sie stalo to jest hartowane szklo wiec
metalowa cienka ostra szpachelka i jedna reka opalarka jedizemy a druga zdizeram folijke - idize szybko a co zostanie to trzeba juz zmyc....
zamiast szpachelka mozna tez ciagnac lapami folie i podgrzewac....
Wes szuszarke od włosow i ciepłym nawiewem nagrzewaji tez zerwiesz fotle a opalarka to i tez mozna to zrobic za pomoca płynu do czyszczenia szczek sam.