Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Skrzynia biegów (podobno)
Moderator: Moderatorzy
Pytanie tylko jak ten 5 bieg rozebrać. Wodzik od tego biegu wyszedł na tyle , że wypadło koło zębate to które on poruszał, i dalej wyjść nie chce, co ciekawsze nie chce też wejść z powrotem.
Pytanie czy ten wodzik powinien całkowicie wyjść tyłem, czy też nie.
Walczę z nią już 3 godziny i bez efektu.
Pytanie czy ten wodzik powinien całkowicie wyjść tyłem, czy też nie.
Walczę z nią już 3 godziny i bez efektu.
Forum jest od tego aby się pytać Qucor, i dzielić uwagami. Skrzyni od Reno 5 nie rozbierałem i dlatego sie pytam i jak widzę do tej pory odpowiedzi nie uzyskałem jak tę skrzynkę rozpołowić, a tylko o to mi chodzi. Myślę, że jeżeli ktoś to robił to bez problemu mi podpowie, a w przyszłości przyda sie ten post innym.
Co do kolegi, który mi oferuje skrzynkę to jeśli zajdzie taka potrzeba na pewno skorzystam.
Natomiast nie jest to rozwiązanie problemu, pragnę skrzynkę rozpołowić i zobaczyć co było przyczyną tego dziwnego dżwieku, który mnie doprowadził do jej rozbiórki.
Nie chcę nikogo tutaj urazić, temat traktuję na luzie, jeżdzic mam czym, natomiast z sympatii do tego autka pragnę wyjaśnić przyczynę dziwnych dżwięków.
Pozdrawiam

Co do kolegi, który mi oferuje skrzynkę to jeśli zajdzie taka potrzeba na pewno skorzystam.
Natomiast nie jest to rozwiązanie problemu, pragnę skrzynkę rozpołowić i zobaczyć co było przyczyną tego dziwnego dżwieku, który mnie doprowadził do jej rozbiórki.
Nie chcę nikogo tutaj urazić, temat traktuję na luzie, jeżdzic mam czym, natomiast z sympatii do tego autka pragnę wyjaśnić przyczynę dziwnych dżwięków.
Pozdrawiam

Bardzo dobrze Cię rozumiem, i Twoja rada jest jak najbardziej sensowna. Wszystko jest OK.
Ja sam dla siebie i w przyszłości dla innych, którzy będą mieli podobny problem chcę tę temat wyjaśnić, i o to mi głównie chodzi. Gdybym nie miał czym jeżdzić to na pewno bym kupił inną skrzynkę i hulał dalej. Natomiast pragnę z ciekawości dojść do setna sprawy.
Jak się uda to dobrze, a jak nie to trudno.
Pozdrawiam
Ja sam dla siebie i w przyszłości dla innych, którzy będą mieli podobny problem chcę tę temat wyjaśnić, i o to mi głównie chodzi. Gdybym nie miał czym jeżdzić to na pewno bym kupił inną skrzynkę i hulał dalej. Natomiast pragnę z ciekawości dojść do setna sprawy.
Jak się uda to dobrze, a jak nie to trudno.
Pozdrawiam

na zlocie jeden klubowicz mówił że jak rozbierze się skrzynie i złoży z kimś kto na tym się zna to później już powinno się wiedzieć co i jak, ale jak przy próbie rozbiórki "posypią się klocki" to ma się łamigłówkę na łądnych pare dni ![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
wszystko jeszcze zależy od stopnia sprytu i szczęście.
na 100% nie jeden klubowicz robił już coś takiego tylko może tu nie zaglądają bo mają dizlowstręt
a przecież srzynie są identyczne tylko różnią się przełożeniami.
![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
wszystko jeszcze zależy od stopnia sprytu i szczęście.
na 100% nie jeden klubowicz robił już coś takiego tylko może tu nie zaglądają bo mają dizlowstręt
![:-] :-]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tak jak wcześniej opisałem: odkreciłem tzw. dekiel pokrywa na 3 śrubach , tam jest koło i 5 bieg (podobno). Następnie rozkręciłem skrzynie w połowie. Skrzynia mi się zaczęła rozpoławiać, ale do około 2 cm i dalej stop. Po kilkukrotnym próbowaniu jej rozpołowienia wyszedł mi na około 5 cm z tyłu skrzyni ten wodzik od piątego biegu, zeszło też to koło zębate.
I to w zasadzie wszystko, dalej nic nie mogę zrobić, coś ją nadal trzyma. Rozpoławia się na około 2 cm. Ten wodzik też dalej wyciągnąć się nie da, obecnie jak nim ruszam to stwierdzam że on niczego nie trzyma, chodzi lużno w pewnym zakresie.
Co do lewej półosi to ich nie ma przy skrzyni, a co do tzw. segaru to nie wiem o co dokładnie chodzi
Proszę pytać, a wyczerpująco odpowiem. Zależy mi na jej rozebraniu i stwierdzeniu wady.
Pozdrawiam
I to w zasadzie wszystko, dalej nic nie mogę zrobić, coś ją nadal trzyma. Rozpoławia się na około 2 cm. Ten wodzik też dalej wyciągnąć się nie da, obecnie jak nim ruszam to stwierdzam że on niczego nie trzyma, chodzi lużno w pewnym zakresie.
Co do lewej półosi to ich nie ma przy skrzyni, a co do tzw. segaru to nie wiem o co dokładnie chodzi
Proszę pytać, a wyczerpująco odpowiem. Zależy mi na jej rozebraniu i stwierdzeniu wady.
Pozdrawiam