Ale że unikorn pisał że po wysuszeniu pojawia sie nalot rdzy to trzeba to związać i odizolować.
Dam przykład z życia:Megane którą obecnie sie poruszam lakierowałem 6 lat temu poprzedniemu właścicielowi.Autko było popowodziowe ,pordzewiałe ale nie na wylot.Z zewnątrz wszystko zostało po wyczyszczeniu pokryte podkładem reaktywnym standoxa a w profilach cortaninem (tańszy) i zakonserwowane środkami do profili zamkniętych.efekt na stan obecny:nadkola tylne i progi sitko tyle że zeżarło od środka...
Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Odrdzewianie metodą elektrolityczną
Moderator: Moderatorzy
Byłem kiedyś poszukiwaczem i chodziłem z piszczałką i co do tej metody to jestem w 100% przekonany tylko trzeba wiedzieć że proces nie może przebiegać szybko bo to nic nie da. Trzeba dobrze obmyć i pomalować najlepiej tego samego dnia. Hammerite do kitu bo po roku i tak ruda wejdzie pod farbę.

Renault Megane 1,6 16v 110KM
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Clio Turbo
Regeneracja alternatów i rozruszników
Tylko Renault
Testuje!z braku czasu na grubsze grzebanie postanowiłem wyczyścić sobie pare elementów typu uchwyty stabilizatora jakieś podkładki sanek i poduszek itd. metoda zajefajna zwłaszcza na takie małe pokręcone elementy które ciężko wyczyścić mechanicznie czyści sie samo zmieniam jedynie roztwór przy każdym elemencie.Średni czas odrdzewienia małego elementu 1.5 godz.
BRAWA ZA TEN TEMAT POLECAM!!!