Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Identyfikacja plastików, zaślepek i innych dziwnych rzeczy..
Moderator: Moderatorzy
-
Identyfikacja plastików, zaślepek i innych dziwnych rzeczy..
Cześć
Składam po lakierze swoją R5. Niestety zrobiłem ogromny błąd i nie robiłem żadnych zdjęć podczas rozbiórki. Dodatkowo lakiernik częściowo tez rozbierał i dostałem pudełko śrubek:( Proszę o pomoc w identyfikacji poszczególnych drobiazgów ze zdjęć.
Gdzie mają być montowane, do czego służą?
Tych śrubek na mojej dłoni jest około 15 z podkładkami i są w kolorze nadwozia.
Składam po lakierze swoją R5. Niestety zrobiłem ogromny błąd i nie robiłem żadnych zdjęć podczas rozbiórki. Dodatkowo lakiernik częściowo tez rozbierał i dostałem pudełko śrubek:( Proszę o pomoc w identyfikacji poszczególnych drobiazgów ze zdjęć.
Gdzie mają być montowane, do czego służą?
Tych śrubek na mojej dłoni jest około 15 z podkładkami i są w kolorze nadwozia.
A1 - (Chyba) Zaślepki otworów na górne mocowania przednich pasów - słupek środkowy.
A2 - Mocowanie amortyzatorów do pukli
B1 - Mocowanie klamek w drzwiach - gniazda
C3 - Gumy pod ograniczniki otwarcia drzwi - przyklejasz do budy
D2 - Zaślepki otworów na mechanizm uchylania tylnych szybek.
D3 - Zaślepki progów wewnętrznych przy przednim nadkolu.
E1 - Kołki mocujące nadkola
F1 - Gumy na tylną klapę, przez nie przechodzi przewód ogrzewania szyby. Mają dociskać tylną półkę przy zamknięciu klapy.
F3 - Mocowanie klamer pasów na tylnym oparciu.
Resztę musiałbym obejrzeć dokładniej
Zastanawiają mnie te śrubki lakierowane... Nie kojarzę ale juz dawno nie rozbierałem żadnej R5
A2 - Mocowanie amortyzatorów do pukli
B1 - Mocowanie klamek w drzwiach - gniazda
C3 - Gumy pod ograniczniki otwarcia drzwi - przyklejasz do budy
D2 - Zaślepki otworów na mechanizm uchylania tylnych szybek.
D3 - Zaślepki progów wewnętrznych przy przednim nadkolu.
E1 - Kołki mocujące nadkola
F1 - Gumy na tylną klapę, przez nie przechodzi przewód ogrzewania szyby. Mają dociskać tylną półkę przy zamknięciu klapy.
F3 - Mocowanie klamer pasów na tylnym oparciu.
Resztę musiałbym obejrzeć dokładniej

Zastanawiają mnie te śrubki lakierowane... Nie kojarzę ale juz dawno nie rozbierałem żadnej R5

-
Kolejna zagwozdka, a nawet 2.
1. Co to za uszczelka?
2. Jakiś wąż odpływu znalazłem. Gdzie go przyczepić? Jedyne gdzie mi pasuje to chyba półka pod akumulatorem ta plastikowa ma odprowadzenie wody i wystający króciec na który chyba to można wcisnąć. Ale pewien nie jestem. Innego miejsca nie kojarzę...
1. Co to za uszczelka?
2. Jakiś wąż odpływu znalazłem. Gdzie go przyczepić? Jedyne gdzie mi pasuje to chyba półka pod akumulatorem ta plastikowa ma odprowadzenie wody i wystający króciec na który chyba to można wcisnąć. Ale pewien nie jestem. Innego miejsca nie kojarzę...
-