Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.
naprawa BLACHARKI
Moderator: Moderatorzy
naprawa BLACHARKI
musze sie pozabyc szpachli z renaty i chcialbym zastapic to cyna. i mam pytanie czy kiedykolwiek ktos z was tak robil i jakie trudnosci naptkal. to ze trudno znalesc blacharza w polce co tak robi albo potrafi zrobic to wiem :PP
na starym forum tuning.pl koles pokazywal badlooka zrobionego cyna... z tego co pamietam to byl jakis specjalny stop ale robil to w garazu wiec narzedzi kosmicznych nie trzeba... ale mysle ze duzo wiecej wprawy niz szpachla...
nikos - widze ze nie chceszp olsrodkow stosowac
chwali sie
ale czy naprawde jest sens?? cyne stosuje sie na miejscach narazonych na prace, gdize szpachla moze peknac...
nie ma chyba po co wszystkich uszkodzen traktowac cyna
dobra szpachla z wloknem styknie 
nikos - widze ze nie chceszp olsrodkow stosowac

nie ma chyba po co wszystkich uszkodzen traktowac cyna

http://www.capri.pl/forum/61133
troszke tutaj jest
a co do tego ze chcialbym zamiast szpachi cyne to pprostu slyszlalem i widzialem (jakis program o renowacji starych fur) ze tak robia i to jest zarabiste. a mam spory kawalem do zrobienia przy drzwiach pasazera
(rdza podlazla pod szpachle
)
troszke tutaj jest
a co do tego ze chcialbym zamiast szpachi cyne to pprostu slyszlalem i widzialem (jakis program o renowacji starych fur) ze tak robia i to jest zarabiste. a mam spory kawalem do zrobienia przy drzwiach pasazera

Widzialem tylko jak to robili w jakims programie. Czyscili jakims kawasem delikatnym blache, wazne zyby zdarte bylo wsystko do golej blachy. Nastepnie w lewa reke kawal cyny a w prawo wielkiiiiiii palnik. Jak podgrzejesz koncowke cyny kleksujesz na karoserie, i tak kawalek po kawalku. A pozniej szlif i gotowe. Tak to robili. Niby proste.
http://www.voodoo-people.com/~daz/mull/ ... hugo14.wmv
widac jak koles to robi i wydaje sie latwe
tylko nie wiem co to to szare co najpierw kladzie
ale jak sie dowiem to wam powiem i sie zabiore u siebie za robote
:D::P
obejrzcie reszte
http://www.voodoo-people.com/~daz/mull/wmv/
widac jak koles to robi i wydaje sie latwe
tylko nie wiem co to to szare co najpierw kladzie

ale jak sie dowiem to wam powiem i sie zabiore u siebie za robote

obejrzcie reszte
http://www.voodoo-people.com/~daz/mull/wmv/
Ostatnio zmieniony 20 września 2007, 21:34 przez nikos, łącznie zmieniany 1 raz.
solny, może i być fosforowy, ważne żeby reagował z metalem i dobrze utleniał, oczyszczał spionę są i inne środki i pasty pierwszy raz widze takie cuda i nie chce mi się wierzyć żeby komuś chcialo się odrestaurować renatkę. Może taniej nowa buda wyjdzie z ASO jak zapodasz fotki po fakcie to uwierzę w to co zamierzasz. Wg mnie totalnie się nie opłaca jeśli zamierzasz uczyć na błędach tak jak wielu z nas