Ogłoszenie dla zarejestrowanych użytkowników:
Ze względu na to co się wydarzyło z naszym forum musisz zrobić kilka rzeczy żeby mieć znowu dostęp do swojego konta.
Spróbuj się zalogować, jeśli się to nie powiedzie, kliknij "zapominałem hasła"
Podaj swój mail i dostaniesz link do zmiany hasła - proponuję zmienić hasło na trochę mocniejsze niż mieliście ostatnio.
Dobre hasło to minimum 8 znaków, zawierające duże i małe litery, cyfry oraz znaki specjalne jak - !@#$%^&*
Po zalogowaniu nowym hasłem zmień język forum na polski. Klikasz w swoją nazwę u góry po prawej a potem - User Control Panel -> Board Preferences -> Edit Global Settings -> My Language -> Polski -> i klikasz Submit
W miarę wolnego czasu forum będzie usprawniane i będą dodawane nowe funkcje.
Jeśli pojawiły się w twoim profilu dziwne "krzaczki" zamiast polskich znaków, proszę popraw je.
Dadaj również brakujące informację, taki jak płeć i swoje media społecznościowe itp.

Koło zapasowe...:(

Wszystko to co nie dotyczy napędu

Moderator: Moderatorzy

elmatias88

Koło zapasowe...:(

Post autor: elmatias88 »

Witam wszystkich... Mam taki problem... Moje koło zapasowe jest pod podwoziem od strony bagażnika... I za ciężką cholerę tam jest taki patent zę no ni chu....chu... i nie odczepie tego cholernego koła... Śmieszne...prosze o pomoc. pozdrawiam
graczu

Post autor: graczu »

otwierasz klape bagaznika, podnosisz wykladzinke lub co tam masz w bagazniku i Twoim oczom na samym srodku ukaze sie nakretka :) odkrecasz, wyjmujesz kolo :)
Skowron

Post autor: Skowron »

Dokladnie tak jak napisal Graczu.
Ja swojego pierwszego kapcia zlapalem ok godz. 1 w nocy w listopadzie kilka lat temu.
Wiedzialem ze francuzy maja zapas pod spodem, ale ni hu hu nie wiedzialem jak
sie do niego dobrac.
Temperatura ok 5 stopni, ciemnica, z nieba kapie snieg z deszczem a ja leze pod
bagaznikem i rozkminiam o co chodzi.
Jak skumalem ze kosz opuszcza sie z bagaznika, znalazlem srube pod dywanikiem,
ale zorientowalem sie ze nie mam odpowiedniego klucza.
Generalnie zeszlo mi sie ok 1,5h...
:-)
Ty wiesz juz wszystko, takze powodzenia!!
graczu

Post autor: graczu »

z tego co pamietam to klucz jest taki sam jak do kol wiec nie powinno byc problemu
seba86

Post autor: seba86 »

jak kupilem Renie to sie okazalo ze wogole klucza do kol nie mam i musialem dorabiac zeby ta nakredke w bagazniku odkrecic bo klucza dostac nie moglem a nowy drogi pewnie
Yakkul

Post autor: Yakkul »

dokładnie to jest ten sam klucz co do kół - z drugiej strony do lewarka i za razem do odkręcenia zapasu, bez żadnego problemu powinneś dostać taką śrubę z "normalnym" łebkiem sześcokątnym i odkręcisz ją wtedy kluczem nasadowym :-D
elmatias88

Post autor: elmatias88 »

Dzięki chłopaki!! Ale mnie szlag trafi... Odkręciłem to badziewie tylko mi ta cała śruba poszła w pi.....du nie wiecie jaka to może byc średnica?? nie musi chyba byc taka sama ta głowka tej śruby... ale to po prostu miałem tak pordzewiałe ze szok
Nie dziwie sie że poszła.... Czym mogę zastąpic to badziewie???? Dzieki z góry
lodoo
Post autor: lodoo »

nmm no nowa srub.a.... najlepiej w ocynku.. pokombinuj... nie ma gotowych czesci ktorymi mozna to zastapic... chba ze dostaniesz w ASO taka srube - pewnie bedize z valym koszem za kosmiczne pieniadze...
wsmpw

Post autor: wsmpw »

chyba posiadam taką śrube ale nie jestem pewnien sprawdze i napisze jak coś
makhi

Post autor: makhi »

ja mam kosz na zbyciu
karkosz

Post autor: karkosz »

najlepien dospawaj nowa nakretke do tego uchwytu co trzyma kosz taki z dwoma lapkami i daj nowa srube i tyle sprawdzone
kuba

Post autor: kuba »

Zrób tak jak napisał Karkosz ja też tak miałem i tak właśnie zrobiłem dokładnie zawal smarem i będzie cacy a jak będziesz chciał zmienic koło to odkrecisz kluczem do kól pozdrawiam
supermonster

Post autor: supermonster »

Pokrowiec na koło i koło do bagażnika - niby mniej miejsca ale nie rdzewieje i nie trzeba się paprać jak kapcia złapiesz...

Poza tym auto lżejsze o wagę kosza...
lodoo
Post autor: lodoo »

a pod auto butla z gazem :-D i jeszcze taniej sie jezdzi <lol>
do bagaznik mozna kupic kolo dojazdowe... duzo minejsze lzejsze....
makhi

Post autor: makhi »

ja mam butle w miejscu koła :) a w bagażniku koło w sprayu.
ODPOWIEDZ